Start
Eklångens Bredband
Eklångens Byalag
Eklången -övrigt
Nyheter
Anslagstavlan
Fotoalbum
Kalender
Vägföreningen
Sök på hemsidan
SJÖN
2007-10-05 Fiberblåsning börjar
Vecka 42 börjar fiberblåsningen!
Eltel Networks börjar arbetet med att blåsa igenom fiber, vecka 42, d.v.s. mellan den 15 och 19 oktober. De börjar blåsa från noden till Eklångens Gård–Sjöstugan samt Åstugan–Fiskartorp. Allt efter som grävning och rör­läggning blir klara i resten av Eklången blir det fiberblåsning även där.
Eltel blåser fibern från de 18 skåpen som står uppställda inom vårt område ut till de 61 fastigheterna som vill ha fiber indraget.
Vill du veta exakt när Eltel kommer till ditt hus, kontakta Lars Nilsson, Flättorp, 016-741 45, 073-998 08 20 elisabeth.flattorp@telia.com

Provblåsning utförd
Torsdagen den 3 oktober provblåste Fred och Gunlög Hallberg, Gunnel Ewert och Mario Matteoni fiberrören på sträckan Grindstugan–Sjöstugan, samt Eklångens gård och ”Bostäderna”.
De märkte samtidigt upp rören i skåpen med fastighetsnummer och ägare så att man kan se vilka rör som går till vem.
På samma sätt har Gisela Rönning tillsammans med Stig Olofsson och Anny Bergenvass gjort på sträckan Åstugan–Fiskartorp.
Provblåsningen görs med hjälp av kompressor och vitsen med detta är att se att det är fri passage för fibrerna när de ska blåsas igenom rören. Prov­blåsningen visade att allt fungerade så nu är det bara att vänta på fiber.

2007-10-13 00:06 • Läst 2373 gr
Per-Anders Johansson
Hejsan, Lycka till med Ert fibernät, själv får jag tsv hålla tillgodo med 3:s mobila bredband, hade tidigare SB Broadbands tjänster, men den satsningen gick i graven. Hälsningar till Fred, Gunlög, Björn & Ann-Sofi. Mvh Per-Anders med comp från Avla
2007-10-26 20:52
 
 
2021 © Eklångens Bredband Samfällighetsförening
Skapa din egen komplett hemsida, webbshop, studiosida, sms-betalning m.m hos
Extrasida.se - www.extrasida.se