Start
Eklångens Bredband
Eklångens Byalag
Eklången -övrigt
Nyheter
Anslagstavlan
Fotoalbum
Kalender
Vägföreningen
Sök på hemsidan
SJÖN
2007-05-31 ATS gräver i Eklången
ATS Kraftservice AB har fått Vattenfalls uppdrag att gräva ner elledningarna i Eklången. Det arbetet ska, enligt uppgift från företaget, påbörjas veckan före midsommar och vara klart i november i år.
Vi samförlägger våra fiberrör som tidigare.
Samordnare för arbetet är Lars Nilsson på Flättorp. Tfn 016-741 45, 073-9980820.


Klart före årsskiftet

Under sommaren tänker vi jobba parallellt med fiberinblåsning i de rör som redan ligger i backen och med rörläggning på nya sträckor.
Om ATS planering håller, ska vi alltså ha alla rör dragna i hela Eklången och hunnit blåsa in fiber i rören så att anslutningen till fastigheterna är klara före årsskiftet. Det innebär att alla fastighetsägare ska kunna söka skattereduktion på 5000 kronor enligt de regler som gäller i år.
Hur det blir med skattereglerna 2008 vet vi ju inte.


Vattenfall Service gräver mot Stålboga

Det gamla gänget, under ledning av Vattenfall Service, de som grävde förra året, gräver och samförlägger rör och kabel från Eklångens Gård till noden mot Stålboga via Skogsborg. Vattenfall Service fortsätter sedan att gräva söderut på Stålboganätet. Familjen Juto och ByNet ser till att fiber samförläggs på den sträckan.


Nu kommer faktura nr 2

I dagarna sänder Eklångens Bredband ekonomisk förening ut fakturor till samtliga medlemmar som undertecknat avtal för etapp II. Det gäller således alla som vill ha optisk fiber i rören och anslutning till fastigheten, d.v.s de som vill ha riktigt bredband.
Fakturan är på 25 000 kronor och sista betalningsdag är den 30 juni 2007.
2007-06-29 23:03 • Läst 2598 gr
 
 
2021 © Eklångens Bredband Samfällighetsförening
Skapa din egen komplett hemsida, webbshop, studiosida, sms-betalning m.m hos
Extrasida.se - www.extrasida.se